Volledig scherm
© EPA

Boris Johnson legt krans bij herdenking Slag om Arnhem

OOSTERBEEK - De Britse minister Boris Johnson van Buitenlandse Zaken is vrijdag aanwezig bij de Britse herdenking van de Slag om Arnhem. De bijeenkomst is op de militaire begraafplaats te Oosterbeek. Ook de Nederlandse minister Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) is erbij.

Daarnaast spreken ze in de Eusebiuskerk in Arnhem tijdens de 'Bridge to the Future'-conferentie. Bij de militaire herdenkingsceremonie zijn Britse en Nederlandse militairen aanwezig. De Britten hebben een belangrijke rol gespeeld tijdens de operatie Market Garden en dat versterkt de bijzondere band tussen beide landen.

Ontwikkelingen
In de marge van de herdenking spreken Johnson en Koenders elkaar over de ontwikkelingen in onder meer Europa, Syrië en Turkije, aldus een verklaring van het ministerie van Buitenlandse Zaken woensdag.

Boegbeeld
De flamboyante Johnson was een boegbeeld van de Brexit-campagne en werd veelvuldig genoemd als opvolger van de inmiddels vertrokken premier David Cameron. Zijn benoeming in juli tot minister van Buitenlandse Zaken was een grote verrassing.