Volledig scherm
De verhuizing van de pangasius (vis) uit Burgers' Zoo. © Burgers' Zoo

Bouw mangrove Burgers' Zoo live te volgen (video)

ARNHEM - Bij Burgers' Zoo in Arnhem wordt momenteel de grootste mangrove ter wereld gebouwd. Mangrovebossen komen voor in de tropen en sub-tropen op de overgang van land naar zee. Wereldwijd verdwijnen er steeds meer van die leefgebieden en de dierentuin wil daar met de bouw van hun mangrove de aandacht op vestigen. De bouw van het leefgebied is hier live te volgen.

Het nog te bouwen leefgebied voor de dieren in Burgers' Zoo is geïnspireerd op het Centraal-Amerikaanse land Belize.

Belize
In dat land beschermt Burgers' Zoo al 27 jaar een natuurgebied waar de mangrove een belangrijk onderdeel van vormt.

Verhuizing
Ongeveer twee weken geleden verhuisde Burgers' Zoo zo'n 240 vogels, schildpadden en vissen naar collega-dierenparken in heel Europa. Een groot deel van de vogelafdeling verdween om plaats te maken voor de bouw van de mangrove.

Wereldwijd verdwijnen er grote stukken mangrove. Dit terwijl mangroves een essentiële functie voor de natuur hebben. Burgers’ Zoo wil bewustwording bij de bezoekers creëren en bouwt in Arnhem de grootste overdekte mangrove van de wereld. ► Geïnspireerd op Belize De energiezuinige hal in Burgers' Zoo is grotendeels geïnspireerd op het in Centraal-Amerika gelegen land Belize. Al meer dan 27 jaar beschermt Burgers’ Zoo een natuurgebied in Belize waar de mangrove een belangrijk onderdeel van vormt. ► Voor meer info ga naar http://www.burgerszoo.nl/mangrove