Volledig scherm
In de nacht van 22 op 23 januari werden auto's die bij M. geparkeerd stonden bij zijn woning door mannen met vloeistof overgoten en in brand gestoken. © Politie

Bouwer crimineel belnetwerk Danny M. blijft nog langer vastzitten

NIJMEGEN - Nijmegenaar Danny M. blijft voorlopig vastzitten. De Raadkamer van de rechtbank in Rotterdam heeft besloten de hechtenis van M. met twee weken te verlengen.

M. (37) werd op 19 april gearresteerd naar aanleiding van een inval bij zijn bedrijf Ennetcom in Nijmegen.

Crimineel netwerk
Justitie zegt daarmee een groot crimineel netwerk in beeld te hebben gekregen dat gebruik maakte van versleutelde mobiele communicatie. M. verkocht via zijn bedrijf wereldwijd Blackberry-telefoon's waarvan de e-mailcommunicatie kon worden versleuteld. Volgens justitie zijn 19.000 klanten op het netwerk van Ennetcom aangesloten. Motorbendes en drugskoeriers zouden via dat netwerk informatie hebben uitgewisseld.

Vuurwapen
Bij M. werd thuis een vuurwapen aangetroffen. In januari werden twee auto's bij zijn woning in brand gestoken; in maart werd in zijn straat met een automatisch wapen geschoten op een buurwoning. Justitie vermoedt dat de kogels voor M. bestemd waren. Justitie in Nederland en Canada onderzoekt momenteel de geld- en goederenstromen van Ennetcom.