Volledig scherm
Het gebouw van InnovioPapers, de opvolger van Sappi. © Ellen Bouwmeester/InnovioPapers

'Bouwmarkt op plek Sappi in Nijmegen-West'

NIJMEGEN - Het Fries Adviesbureau Retailplan ziet goede kansen voor een enorme bouwmarkt en tuincentrum aan de Ambachtsweg in Nijmegen-West. Directeur Wim Eilering heeft Nijmegen om medewerking gevraagd.

Eilering zet in op een complex van 20.000 vierkante meter met een parkeerterrein eromheen voor bijna 1.000 auto's op de plek waar nu nog fabriekshallen van de voormalige papierfabriek Sappi staan. De papierfabriek stopte de productie in 2015. Sinds kort staat er een bord voor de fabriekshallen: te koop.

Grote aanpassing
De directeur denkt dat een deel van de oude hallen kan blijven staan. Er zal echter wel een grote aanpassing nodig zijn , zeker ook qua uitstraling van het complex. En voor het tuincentrum zijn bovendien lichtkoepels in het complex nodig. „De locatie is ideaal voor een bouwmarkt. De routes naar deze plek zijn goed, bereikbaarheid is geen probleem, er is voldoende parkeerruimte."

Bestemmingsplan
Eilering heeft het gemeentebestuur zeer recent gevraagd of het bereid is mee te werken aan een bestemmingsplanwijziging om de bouwmarkt mogelijk te maken.

Lees meer in De Gelderlander van zaterdag 8 oktober, editie Nijmegen, of in de e-paper.