Volledig scherm
Sarah met een poster van Justin Bieber. © Eigen foto

Brahms of Bieber, opa geniet van elk concert met zijn kleindochter

ARNHEM - Hij staat regelmatig stralend met zijn oordoppen in tussen 30.000 gillende meiden. Dit weekend weer. Fred Venus (64) uit Dordrecht gaat met zijn 13-jarige kleindochter Sarah uit Apeldoorn naar het concert van Justin Bieber in Arnhem.

„Bieber? Ik ken hem niet, nog nooit een liedje van gehoord en al zou ik hem op straat tegen komen, ik ken hem niet. Maar dat kan me ook niet schelen. Het gaat er om te zien hoeveel plezier mijn kleindochter aan dit soort concerten beleeft. Zo lang ze me vraagt en zich niet voor me schaamt, ga ik mee. Ze belt me dan om te vragen of ik met haar mee wil naar een concert van die en die en dan zeg ik zonder aarzelen 'ja'. En dat ik dan de toegangskaartjes betaal is niet meer dan logisch.”

Klassieke muziek
Fred Venus heeft zeker iets met muziek, alleen gaat zijn voorkeur uit naar een ander genre. Zo zingt hij zelf wekelijks in een klassiek koor. ,,We zijn nu aan het repeteren voor Ein Deutsches Requiem van Brahms, waarmee we in februari een concert geven". Of hij niet graag wat van die liefde voor klassieke muziek aan zijn kleindochter zou willen doorgeven? ,,Welnee, toen ik zou oud was als zij nu hield ik ook helemaal niet van klassieke muziek", zegt hij nuchter.

Oordoppen
„De eerste keer zei Sarah: 'Opa, je moet wel oordoppen indoen als je meekomt'. Ik snapte dat eerst niet, totdat ik in de massa stond. Er hoeft maar een plaatje van zo'n jongen op een scherm te komen en die hele menigte aan meiden gilt het uit. En dan heb je zo'n gehoorbescherming wel nodig. Maar ik vind het prachtig om mee te maken. Ik heb zelf altijd jongens gehad. En met zoons maak je zoiets niet mee, dit is een heel andere wereld.”

Shawn Mendes
Zaterdag staan Fred en Sarah al vroeg bij GelreDome. „Dat wil Sarah graag. Ze hoopt altijd dat ze een glimp van zo'n artiest opvangt; gebeurt natuurlijk nooit, maar goed. Ze is het eerste uur ook altijd zo zenuwachtig.”

Volledig scherm
Justin Bieber tijdens een van zijn concerten. Foto: ANP/EPA