Volledig scherm
Brand bij Synthon in Nijmegen. © DG

Brand bij farmaceutische fabriek Nijmegen is meester (video)

NIJMEGEN - Bij het farmaceutische bedrijf Synthon aan de Microweg in Nijmegen is vrijdag aan het eind van de middag een zeer grote brand uitgebroken. De brand is ontstaan in een koelcel die gebouwd wordt.

Toen ontdekt werd dat daar de elektriciteit was uitgeschakeld, werd de stroom ingeschakeld. Hierbij is vermoedelijk kortsluiting ontstaan, wat zorgde voor een ontploffing die heeft geleid tot de brand, aldus een woordvoerder van het bedrijf.

Onder controle
Aanvankelijk werd om 17.00 uur een 'grote brand' gemeld, maar een krap half uur later werd dit opgeschaald naar 'zeer grote brand'. Tegen 17.40 uur was de brand onder controle, net voor 19.00 uur werd het sein brand meester gegeven.

Chemische producten
De nog niet in gebruik genomen koelcel staat in een gebouw waarin ook lege plastic tonnen stonden. Doordat die in brand vlogen ontstond een forse rookontwikkeling. Daarbij zijn volgens de brandweer geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen.

Afgezet
Het industrieterrein en de omgeving waren ten tijde van de brand ruim afgezet, alle werknemers zijn tijdig uit het pand gehaald. Er raakte niemand gewond.

De brandweer is met vijf wagens ter plaatse, waaronder een hoogwerker en een watertransport.

Nieuw
De fabriek van Synthon is nog vrij nieuw: het gebouw werd eind 2012 opgeleverd. Daarvoor was de geneesmiddelenfabrikant gevestigd aan de Westkanaaldijk in Nijmegen.

Internationaal bedrijf
Synthon is een internationaal bedrijf met vestigingen in negen landen. De fabriek in Nijmegen is de hoofdvestiging. Wereldwijd telt Synthon zo'n 1.400 werknemers, van wie er 500 in de Waalstad werken.

Bekijk hier een tweede video.

Volledig scherm
Brand bij Synthon in Nijmegen. © Tom Hessels
Bij Synthon aan de Microweg in Nijmegen is vrijdag een grote brand uitgebroken. Lees het artikel op www.dg.nl/1.6158708