Volledig scherm
In een gebouw naast de hoofdingang brak zaterdagmiddag brand uit. © Roy Frentz / Persbureau Heitink

Brand bij Radboudumc lijkt gevolg van kortsluiting

NIJMEGEN - De meest waarschijnlijke oorzaak van de brand afgelopen zaterdag in het Radboudziekenhuis is kortsluiting.

Dat laat een woordvoerster weten. Brandstichting wordt uitgesloten. De ruimte waar brand ontstond, was afgesloten. Op het moment dat het vuur oplaaide, was niemand binnen.

Groot alarm
Zaterdagochtend werd rond 11.30 uur groot alarm geslagen na een brandmelding in het ziekenhuis. Die bleek te zijn ontstaan in een kelderruimte naast de hoofdingang, een verdieping onder de apotheek.

De brand ontstond in de onderzoeksruimte waar protheses op maat gemaakt worden voor patiënten. „Het vuur laaide op in een hoekje van een relatief kleine ruimte. De brandweer heeft even moeten blussen, maar het vuur was snel uit. De meeste overlast kwam van rook en geur."

Ontruimd
Verpleegafdelingen zijn niet in de buurt. Het gebouw, waar allerlei poliklinieken en artsenkamers zijn gehuisvest, moest wel worden ontruimd. „Patiënten waren er niet, maar er waren toch nog twintig medewerkers aan het werk", aldus de woordvoerster. Meest ernstige gevolg was dat een laboratorium voor bepaling van bloedwaardes tijdelijk moest sluiten. „Dat kon weer open na 50 minuten."

De hoofdingang bleef ondanks de drukte met brandweerwagens de hele tijd toegankelijk.