Volledig scherm
De brandweer is met groot materieel uitgerukt naar Club Monte Carlo aan de Wijchenseweg. © GinoPress

Brand in Club Monte Carlo is aangestoken (video)

NIJMEGEN - De brand die maandagmorgen woedde in Club Monte Carlo is het gevolg van brandstichting. Dat meldt de politie desgevraagd. De vlammen werden ontdekt door een klusjesman die rond 09.00 uur enkele werkzaamheden moest verrichten bij de discotheek.

Het pand heeft aanzienlijke rook en brandschade opgelopen door de binnenbrand. Waar het vuur begonnen is, is nog niet duidelijk. 

Brandweer
Omdat het om een grote brand ging rukte de brandweer met groot materieel uit om te blussen. Het vuur, dat niet uitslaand was, was daarna vrij snel onder controle. De Wijchenseweg was vanwege de brand enige tijd afgesloten. Nadat het vuur gedoofd was, kon de weg weer worden vrijgegeven.

Gesloten
Club Monte Carlo is sinds begin deze maand dicht. Burgemeester Hubert Bruls heeft de club voor een half jaar laten sluiten nadat er in een paar weken tijd meerdere incidenten waren. De discotheek heeft geprobeerd de sluiting, die duurt tot 17 november, aan te vechten bij de rechter. Dat was tevergeefs; die bepaalde donderdag 2 juni het besluit van de Nijmeegse burgemeester in stand te laten.

Getuigen die iets verdachts hebben gezien bij de nachtclub, wordt gevraagd zich bij de politie te melden.

In discotheek Monte Carlo heeft maandagochtend korte tijd een brand gewoed. De melding kwam rond kwart voor negen binnen. Om half tien gaf de brandweer het sein brand meester af.