Volledig scherm
© ANP

Brengen en halen bij Justin Bieber 'immense operatie'

ARNHEM - GelreDome staat met de twee concerten die Justin Bieber er komende zaterdag en zondag geeft voor een 'immense operatie'. Met name door het grote aantal automobilisten dat concertbezoekers naar Arnhem brengt en ze daar na afloop van de shows ook weer ophaalt. GelreDome legt daarom een extra grote 'kiss and ride' aan. 

Maken bij een doorsnee concert in GelreDome hooguit zo'n 100 mensen gebruik van 'kiss and ride', voor de concerten van Bieber – die een uitzonderlijk jonge groep aanhangers heeft – verwacht stadiondirecteur Hèrald van de Bunt er tussen de 2.500 en 3.000.

Parkeerterrein
Nagenoeg het hele parkeerterrein rond het stadiontheater wordt gereserveerd voor 'halers en brengers'. Bij GelreDome is ruimte voor zo'n vierduizend voertuigen. Slechts zo'n 10 procent van die capaciteit wordt gebruikt voor crew, regulier parkeren en VIP-plaatsen, de rest is voor 'kiss and ride'.

Galaxy
Vaders en/of moeders die niet heen en weer willen rijden, worden door GelreDome uitgenodigd om tijdens het concert een plekje te zoeken in de Galaxy, het restaurant van het stadion. Daar kunnen ze iets drinken of eten, en er is gratis wifi.

2013
GelreDome neemt de uitgebreide maatregelen om problemen zoals in 2013 te voorkomen. Toen begon en eindigde Bieber zijn concert een uur te laat en ontstond mede daardoor een grote verkeerschaos.