Volledig scherm
© Google

Bruls: 'Drugswinkel' in Nijmegen moet jaar dicht

NIJMEGEN - De Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls is van plan de winkel aan de Eilbrachtstraat, waar drugs zouden zijn verkocht, een jaar te sluiten.

Dat heeft de gemeente aan de uitbater – een Arnhemmer van 32 – laten weten. „Volstrekt disproportioneel", vindt advocaat Jori Schadd van de Arnhemmer. „Dit leidt onherroepelijk tot een faillissement." Hij kondigt aan zeker tegen het plan van Bruls te zullen ageren. De Arnhemmer had in het winkelpand aan de Eilbrachtstraat in de Nijmeegse binnenstad – tussen de Van Welderen- en de Tweede Walstraat – een smartshop, De Bazaar. Daar zou hij ook softdrugs hebben verkocht.

Inval
De bal kwam aan het rollen nadat drie weken geleden bij Leuth een Duits stel werd aangehouden, dat 125 gram softdrugs bij zich had. Dat is veel meer dan wettelijk is toegestaan. De twee vertelden dit in de Nijmeegse winkel te hebben gekocht. De politie is dezelfde dag nog het pand aan de Eilbrachtstraat binnengevallen.  Daar werden nog meer softdrugs aangetroffen en is de Arnhemmer aangehouden.