Volledig scherm
Lekker warm en druk op het festivalterrein. Foto DG

Bruls vindt FortaRock 'aanwinst voor Nijmegen' (video)

NIJMEGEN - Festivaldirecteur Robert Korstanje van FortaRock kan een compliment van de Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls op zijn hoed steken. Korstanje leidde Bruls tijdens een kort bezoek rond op het festivalterrein in het Goffertpark. Korstanje: "Bruls noemde FortaRock een echte aanwinst voor Nijmegen. Hij is er blij mee."

FortaRock trok zaterdagmiddag meteen bij aanvang grote drommen hardrock-fans. Niet alleen metalheads komen op het festival af. Dat komt doordat er ook enkele bands optreden die door de echte hardliners niet tot het genre worden gerekend. Kortanje: "Bruls kent ook verschillende bands die optreden. En niet alleen Within Temptation."

Ontspannen sfeer
De sfeer in het Goffertpark is ontspannen. De temperaturen van boven de 25 graden doen daarbij een duit in het zakje. Korstanje: "Het is lekker druk maar niet te vol. We zorgen voor voldoende water. Mensen kunnen hun eigen flessen gratis bijvullen. De concerttent staat gedeeltelijk open zodat het door kan waaien."

Onweer
Korstanje maakt zich over onweer geen zorgen. "We hebben net de update gehad. We houden het zeker droog vanavond. Er waait nu een windje. Dat is lekker. En voor zondag zijn de vooruitzichten ook prima.

Bekijk hieronder een video met interviews met bezoekers van Fortarock, gemaakt door Rojax.

Volledig scherm
Rijen bij de entree van FortaRock. Foto DG
Volledig scherm
Wachten voor een handtekening van Within Temptation. Foto: DG
Volledig scherm
Zonder ticket genieten van FortaRock in het park. Foto DG
Volledig scherm
Een groot deel van de bezoekers is om vijf uur al binnen. Foto DG