Volledig scherm
Pidgeotto vangen in Burgers' Zoo. © PR

Burgers' Zoo heeft ineens tientallen nieuwe bewoners door Pokémon GO

ARNHEM - Het Arnhemse dierenpark Burgers' Zoo heeft er tientallen nieuwe bewoners bij. Ze luisteren naar namen als Pidgeotto, Weedle en Rattata.

Inderdaad, het zijn Pokémon. De gamefiguren bevinden zich in het park sinds de lancering van de app Pokémon GO, schrijft het dierenpark op Facebook. 'Help je ons met het vangen van de Pokémon?'.

Reacties
Het bericht van Burgers' Zoo op de sociale media kreeg in korte tijd meer dan 200 reacties. Zeer uiteenlopende. Sommigen vinden het schaamteloze reclame, anderen zijn enthousiast over deze manier om aansluiting te vinden bij de generatie van voornamelijk twintigers die het spel spelen.

Hot
„Wij zien dat het spel zeer hot is onder een deel van onze doelgroep. Zij kunnen daarom verschillende Pokémon vangen in ons park. Natuurlijk naast het bekijken van de échte dieren”, legt medewerker Tim Lammers uit. „Het geeft een extra dimensie aan je bezoek.”

Bang dat de Pokémon de aandacht afleiden van de leeuwen, pinguïns en renkoekoeken in het park is Lammers niet. „Mensen kopen een kaartje om onze dieren te bekijken, niet specifiek om Pokémon te vangen. Ook bij de receptie hebben ze die indruk”, aldus Lammers, die vandaag minder GO-spelers in het park heeft gezien dan een dag eerder.

Veiligheid
Volgens het Arnhemse dierenpark is de veiligheid van bezoekers overigens gegarandeerd en bevinden de Pokémon zich niet ín de dierenverblijven. 'Dit hebben we getest en alle Pokémon zijn vanaf de bezoekerspaden te bereiken', schrijft Burgers' in antwoord op een vraag van Herman Sukking.

Nog een tip voor de échte Pokénerds: in Burgers' Zoo zijn meer dan twintig Pokéstops, onder meer aan het begin van het park. Veel succes met zoeken!