Volledig scherm
Vlak nadat de twee ouderen naar het ziekenhuis waren gebracht, gebeurde er nog een ongeluk met een bus. Dit keer was er alleen blikschade © Politie

Bus maakt noodstop voor onhandige fietser: 88-jarige in ziekenhuis

NIJMEGEN - Lekker een broodje eten in de stad was het plan. Dat zondagse uitstapje eindigde voor een 90-jarige man en zijn 88-jarige vriendin uit Nijmegen in het ziekenhuis.

Het koppel was met de bus (lijn 8) op weg van Hatert naar de stad. Bij de nieuwe fietsoversteekplaats aan het eind van de Muntweg moest de bus plotseling vol in de remmen omdat een fietsers op het laatste moment besloot af te slaan.

Scheenbeen
De 88-jarige vrouw klapte hierdoor met haar hoofd tegen de ruit op de voorste rij zitplaatsen in de bus. De man stootte zijn scheenbeen. De buschauffeur besloot door te rijden naar het station, waar de twee slachtoffers werden opgevangen in een ambulance. De man kwam redelijk weg met een paar schaafwonden op zijn been. Zijn vriendin was er slechter aan toe, vertelt wijkagent Willam Nijland. „We zagen haar oog dikker worden waar we bijzaten.”

Klachten
De ambulancebroeders namen haar mee naar het ziekenhuis. Daar werd ze behandeld en mocht onder begeleiding weer naar huis. De fietser was nergens te bekken. Die had mogelijk niet eens door wat er in de bus gebeurde, vermoedt de wijkagent. „We krijgen veel klachten van buschauffeurs dat sommige fietsers maar wat doen in het verkeer.”

Bloemetje
Busbedrijf Breng heeft het overigens goed gedaan volgens de agent. „De chauffeur kon hier niks aan doen. En mevrouw krijgt waarschijnlijk morgen nog een bloemetje van Breng voor de schrik.”

Nog een ongeluk
Kort na het incident met de twee gewonden, gebeurde en nog een ongeluk met een bus. Dit keer op de Waalbrug in Nijmegen. Bij deze botsing bleef het beperkt tot wat blikschade.