Volledig scherm
Stadstheater Arnhem. Foto DG

Buurtbewoners Koningsplein: cultuurgebouw liever ergens anders

ARNHEM - Omwonenden van het Koningsplein in Arnhem zijn niet blij met de komst van het nieuwe cultuurgebouw op het plein. 

De buurt ziet het gebouw voor Stadstheater Arnhem, Introdans en Oostpool en de twaalf meter hoge flats die ook in de visie van de gemeente staan, met vrees tegemoet.  „Dit kost ons woongenot en maakt onze woningen minder waard", stelt buurtvertegenwoordiger Jaap Traanman. „Die samenwerking kan ook op een andere plek."

Groen
Buurtbewoners hechten veel waarde aan het rustige, lommerrijke plein dat de aangrenzende Catharinaplaats in hun ogen nu is. Ze zien het niet zitten dat al het groen op de hoek met de Beekstraat zal verdwijnen. Wel vinden ze dat het Koningsplein een opknapbeurt kan gebruiken.

Steunen
Of het idee van het 'Kunstencluster 2.0' uiteindelijk de eindstreep haalt, hangt nog van veel factoren af. Onder meer van de politieke wil bij de partijen in de gemeenteraad om de visie voor het Koningsplein te steunen.

Over de renovatie van Stadstheater Arnhem, waar al 11 miljoen euro voor apart staat, is in de raad eigenlijk geen discussie.