Volledig scherm
Harry (links) en Ben (rechts) Pijfers in de supermarkt.

Buurtsuper Attent in Brakkenstein stopt na 85 jaar

NIJMEGEN - Buurtsuper Attent van Harry (57) en zijn oudere broer Ben (65) Pijfers aan de Heijendaalseweg houdt er eind deze maand na 85 jaar mee op. Reden: de broers zien geen toekomst meer in hun zaak, die ze hun hele carrière lang runden. De tijden zijn veranderd, legt de oudste van de twee uit. Concurrentie. ,,We kunnen niet meer concurreren tegen de gewone supermarkten.

We hebben maar een kleine zaak, de echte supermarkten kunnen veel meer tegelijk inkopen en de prijs laag houden. Daar valt met ons beperkte assortiment niet tegen op te boksen", zegt Ben, die de zaak 48 jaar terug overnam van zijn ouders.

Tijdsindeling
Ook komt het door de tijdsindeling van 'de nieuwe Brakkensteiners', zo meent Harry. Die gaan volgens hem niet meer langs de bakker om de hoek, de slager, de groenteboer en voor de 'vergeten spullen' nog even langs de buurtsuper. ,,De dertigers en veertigers kennen dat niet. Die hebben een fulltime baan, weinig tijd en gaan 's avonds laat nog even snel naar de supermarkt", aldus Harry. ,,En de jong gepensioneerden, die hier vroeger kwamen, gaan tegenwoordig naar Duitsland om rustig inkopen te doen. Maken ze er meteen een leuk dagje uit van en tanken ze goedkoop de wagen."

Receptie
De winkel is op vrijdag 25 juni voor het laatst open. Op 1 juli is er een afscheidsreceptie voor de wijk.