Volledig scherm

Buurtzon Arnhem wil 40.000 zonnepanelen plaatsen

ARNHEM - Buurtzon Arnhem, een vereniging voor collectieve energie, gaat de boer op. Het collectief gaat de komende tijd actief campagne voeren om meer klanten te werven. In totaal wil het collectief 40.000 zonnepanelen plaatsen.

Met een speciaal voor dat doel aangeschafte vouwwagen met zonnecellen op het dak trekt Buurtzon Arnhem de Arnhemse wijken in, te beginnen met Presikhaaf.

40.000 panelen
Bewoners zullen vooraf met een kaartje op de hoogte worden gebracht van het bezoek. Buurtzon streeft naar 40.000 panelen en heeft voor het einde van het jaar 2.000 deelnemers (20.000 panelen) nodig om te kunnen starten. Iets meer dan een maand na begin van de wervingscampagne staat het aantal deelnemers 'op enkele honderden', zegt mede-initiatiefnemer Ed Velthuis.

Aanmeldingen
„Er is veel interesse, maar met het aantal aanmeldingen is het wat rustiger", constateert hij. Velthuis wijt dat aan de vakantieperiode. „We merken dat dit bij mensen nu niet hoog op de prioriteitenlijst staat." Sommigen hikken aan tegen overstappen naar een andere energieleverancier.

Wie met Buurtzon wil meedoen, moet overstappen naar energieleverancier Budget Energie.