Volledig scherm
© stock.xchng

Campings in de regio draaien goed seizoen

NIJMEGEN - De regenachtige start van augustus is nauwelijks merkbaar op campings in de regio Nijmegen. Afzeggingen zijn er nauwelijks en de meeste plekken zijn gewoon bezet. Dat zeggen campinghouders. „Natuurlijk hebben we op de camping wel een beetje last van de regen, maar dat merken we eigenlijk niet aan het aantal gasten”, zegt Mark Ariëns van camping Den Hoogen Berg in Boven-Leeuwen.

Er zijn doordeweeks een paar plekken vrij, maar in de weekeinden zijn die weer vol. „We hebben ook nog geen boekingen gehad die worden afgezegd of uitgesteld. Dat had ik wel verwacht. Daar moet het een nog langere periode voor regenen.”

Weer
Veel van zijn collega's zeggen hetzelfde. Alleen lastminuteboekers komen niet als er slecht weer is voorspeld. „Als de weekeinden mooi zijn, komen ook zij gewoon”, zegt Maria Faassen-Peters van camping De Groote Flierenberg in Berg en Dal. „Mensen die een langere vakantie hebben geboekt, komen toch wel.”

Warmer
2016 kan volgens sommigen zelfs een bovengemiddeld jaar worden. De Vierdaagseweek was warm. De doorkomst van de Giro was een bonus. Het voorjaar was warmer dan gemiddeld, ondanks wisselvallige periodes en de bizar natte juni. De meteorologische lente was een stuk zonniger dan normaal.