Volledig scherm
Bij het vakantiehuisje van Rietveld in het Openluchtmuseum staan nu twee kijkers waarop je een filmpje kunt zien. Dit verwijst naar het canonvenster 'De Stijl'. Foto: Gerard Burgers.

Canon al te zien in Openluchtmuseum Arnhem (video)

ARNHEM - In het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem is al heel wat te zien van de Canon van de Vaderlandse Geschiedenis. Op 19 plekken in het park wordt er aandacht aan geschonken. Volgend jaar gaat in het Openluchtmuseum de expositie open die de Canon der Vaderlandse Geschiedenis verbeeldt.

Met behulp van tachtig filmpjes, veertig digitale spelletjes en 150 historische objecten worden de vijftig 'vensters' aanschouwelijk gemaakt waarin de commissie Van Oostrom de Nederlandse geschiedenis in 2007 heeft verdeeld.

Expositie
Bouwvakkers zijn al maanden druk in de weer in het voormalige HollandRama en in het toegangsgebouw, waar de canonexpositie komt. Wat veel minder de aandacht heeft getrokken is dat de canon al sinds 2014 her en der in bestaande gebouwen in het museum aan de orde wordt gesteld.

Negentien plekken
Geleidelijk aan steeds meer, nu al op negentien plekken. Het project is daarmee sinds kort afgerond. Daarom kun je zeggen dat het Openluchtmuseum nu al aardig met de canon doordrenkt is.

Voor meer informatie over de expositie klik hier.

Bekijk de video over de Canon in het Openluchtmuseum.

Neem alvast een kijkje in de Canon van Nederland. Een uniek en bijzonder project... vanaf 2017 in het echt te bewonderen!