Volledig scherm
Trolleybussen op het Stationsplein in Arnhem. © Bert Spiertz

Chauffeur laat Arnhemse meisjes (9) staan op busstation

ARNHEM - Wat voor twee 9-jarige Arnhemse meisjes een leuk uitje had moeten zijn, is op een klein drama uitgelopen. Een buschauffeur weigerde de twee zondag mee te nemen vanaf het Arnhemse busstation.

Roos (9) mocht haar even oude vriendinnetje Layla mee uit eten nemen naar het restaurant van Roos' vader op het Nieuwe Plein en die reis zonder begeleiding maken.

Moeilijk
De meisjes namen rond 18.00 uur de bus bij winkelcentrum Kronenburg. „Een route die Roos kent omdat ze die vaak samen met haar moeder heeft genomen. Op de heenreis deed de chauffeur al moeilijk. Na het eten zijn de meisjes naar het station gelopen. Mijn schoonzoon belde dat ze eraan kwamen. Mijn dochter wachtte bij de bushalte, maar de meiden zaten niet in de bus. Dat zorgde wel even voor paniek”, vertelt Roos' oma Hennie van Duivenbooden.

De chauffeur op het busstation weigerde de kinderen mee te nemen. „Volgens Roos heeft een mevrouw het voor ze opgenomen, maar dat mocht niet baten. Gelukkig zijn ze teruggelopen naar het restaurant.”

'We zijn boos'
Volgens oma hebben de kinderen zich niet misdragen en hadden ze ruim voldoende geld om een kaartje te kopen. „We zijn boos. Er staat nergens in de regels dat kinderen van 9 jaar oud niet alleen met de bus mogen. Gelukkig was het restaurant dichtbij, anders weet ik niet wat er had kunnen gebeuren.”

Brutaal
Woordvoerder Daan Stevens van Connexxion zegt dat het aan de inschatting van de chauffeur wordt overgelaten of hij jonge kinderen zonder begeleiding meeneemt. „Ik kan me niet voorstellen dat onze chauffeurs twee meisjes zomaar op het station laten staan. Misschien is er iets voorgevallen, waren ze brutaal. Of hadden ze geen geld.”