Volledig scherm
Achter de pizzaoven van Chico's Place liggen inmiddels geen oude muizenkeutels meer.

Chico's Place baalt van negatieve aandacht

ARNHEM - Eyyub Uyar, eigenaar van restaurant Chico's Place aan de Looierstraat in Arnhem, baalt ervan dat zijn zaak negatief in het nieuws is. Zijn Chico's Place staat op de lijst van 172 'vieze restaurants' die RTL Nieuws afgelopen maandag publiceerde.

Hygiëne
Op de lijst staan horecabedrijven die in 2015 nauwlettend in de gaten werden gehouden door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), omdat ze zich niet aan de regels voor hygiëne en voedselveiligheid hielden.

Ook Chico's Place stond even onder verscherpt toezicht.

Muizenkeutels
Bij een inspectie constateerde de NVWA op 15 oktober 2015 onder meer dat achter de pizzaoven oude muizenkeutels lagen en dat het rubber van de vriescel los zat. Drie weken na de controle bleek alles weer in orde te zijn.

Fout
Uyar geeft toe dat er dingen fout zijn gegaan en heeft er geen problemen mee dat mensen kunnen zien welke restaurants niet aan de eisen van de NVWA voldoen. Maar dat Chico's Place ruim een halfjaar later nog wordt neergezet als een 'smerige zaak', vindt hij erg vervelend. Helemaal omdat Uyar sinds het rapport van de NVWA flink heeft geïnvesteerd in hygiëne.

Niks aan de hand
Zo zou hij meteen een ongediertebestrijdingsbedrijf hebben ingeschakeld en controleert Bureau de Wit, een onafhankelijk adviesbureau voor voedselveiligheid, nog iedere maand zijn keuken. „Het is te hopen dat mijn zaak ondanks alle negatieve aandacht goed blijft lopen. Ik blijf gewoon doorgaan. Van mij mag de inspectie iedere maand langskomen. Al het eten is vers, dus er is niks meer aan de hand."

Volledig scherm
De voorgevel van Chico's Place aan de Looierstraat in Arnhem.