Volledig scherm
© Flip Franssen

CineMec: 'Mooi aantal klanten', maar nog niet genoeg

NIJMEGEN - CineMec, de nieuwe megabioscoop in de Waalsprong bij Ressen, trekt tot nu toe wekelijks zo'n 10.000 filmfans. „Niet dat het knalt, maar het is goed genoeg. Een mooi aantal. En het is conform de planning," zegt Gerben Kuipers, directeur van de nieuwe bioscoop in de Waalsprong.

Het streefgetal is 400.000 bezoekers op jaarbasis. „Mensen moeten het nog even ontdekken. Bovendien kwamen er dit voorjaar geen grote films uit, de komende maanden komen die wel."

Dit eerste jaar – Cinemec ging in december officieel open – wil Kuipers 280.000 bezoekers trekken. De regenachtige zomer helpt daarbij.

Openluchtfilms
Verder timmert CineMec aan de weg om meer bekendheid te krijgen. Zo zijn er volgende week donderdag tot en met zondag vijf filmvertoningen in de openlucht van onder andere Amy, Star Wars, de musical West Side Story en de thriller Gravity. Er komt dan een groot scherm met zicht op de nieuwe waterplassen erachter. De toegang is gratis. Kuipers rekent op 200 tot 300 bioscoopgangers. „Het is afhankelijk van het weer."

Ook is de bioscoop deze vakantieperiode begonnen met vroege vertoningen. Om half elf draaien de eerste films al.

Buitenfoyer
CineMec heeft voorts plannen voor de bouw van een buitenfoyer: een strandtent met plaats voor 200 mensen met een groot terras. Hier kunnen congresgangers die de hele dag binnen hebben gezeten, borrelen aan het water. Ook strandgasten en fietsers kunnen er terecht voor een kop koffie, zegt Kuipers. De vergunning voor de buitenfoyer heeft hij inmiddels binnen. Planning is dat de foyer er volgend jaar staat. 

Negen zalen
De Nijmeegse bioscoop telt negen zalen en 2.200 stoelen. De bouwkosten bedroegen 21 miljoen euro. In Nijmegen staat de derde CineMec. Kuipers begon vijftien jaar geleden in Ede en opende vorig jaar zomer CineMec Utrecht.