Volledig scherm
Coffeeshop De Puinguin aan de Homelseweg. Foto DG

Coffeeshophouders Arnhem vrezen sluitingsgolf

ARNHEM - Coffeeshophouders in Klarendal en Sint Marten in Arnhem vrezen dat burgemeester Herman Kaiser willens en wetens aanstuurt op forse uitdunning van hun zaken.

Aanleiding voor die vrees is de sluiting van coffeeshop De Pinguin aan de Hommelseweg op last van de burgemeester eerder deze week.

Burgemeester
„De gemeenteraad wil af van het uitsterfbeleid voor coffeeshops maar burgemeester Kaiser heeft daarvoor in ruil meer bevoegdheden gekregen om coffeeshops te sluiten", stelt Hemmy Singendonk van De Walm aan de Sonsbeeksingel. „Hij heeft in Doetinchem ook zaken gesloten." Andere coffeeshophouders vallen hem bij.

Opheldering
D66-raadslid Susan van Ommen wil zeker weten of Kaiser geen verborgen agenda heeft. Ze kondigt vragen om opheldering aan op maandagavond namens D66 en de Partij voor de Dieren tijdens de raadsvergadering.

„We gaan ervan uit dat de sluiting van de burgemeester de coffeeshop zorgvuldig en volgens het boekje is gebeurd. Maar wij willen wel weten of het totale aantal coffeehops in de stad 11 blijft en dat de burgemeester niet via een achterdeur regelt dat we teruggaan naar 10. Een daling van het aantal vinden wij ongewenst. Er moeten er genoeg zijn, liefst verspreid over de stad. Dus ook in Arnhem-Zuid."