Volledig scherm
ANP Kippa

Concert Jonathan Jeremiah later door openingsceremonie

NIJMEGEN - Het concert van de Britse zanger Jonathan Jeremiah in het Openluchttheater De Goffert begint vrijdag anderhalf uur later dan gepland.

Die wijziging was noodzakelijk, omdat eerder die avond de openingsceremonie van de Special Olympics in het nabijgelegen Goffertstadion plaatsvindt. De folkzanger begint zijn optreden nu pas om half tien 's avonds. De Special Olympics, het grote driedaagse sportevenement in Nijmegen, Wijchen en Groesbeek voor G-sporters, beleeft vrijdag de eerste dag. Op zaterdag en zondag vinden op twaalf locaties in de regio vele sportwedstrijden plaats voor waar zo'n 2.400 G-sporters aan meedoen.

Parkeren
Bezoekers van het concert zullen hun auto ook wat verder weg moeten parkeren, omdat de Steinweglaan en de Busserweg zijn afgesloten.

Hits
Jonathan Jeremiah is bekend door hits als Happiness en Lost. Hij liet zich inspireren door Amerikaanse artiesten als Cat Stevens en James Taylor. Het voorprogramma wordt verzorgd door de Amsterdamse multi-instrumentalist Sofie Winterman. Haar optreden begint om 20.30 en vindt dus wel deels gelijk plaats met de Olympische ceremonie bij de buren.