Volledig scherm
Gerard Koppers in de Coop waar hij na 50 jaar weg gaat. © Gerard Verschooten

COOP-medewerker neemt na 50 jaar afscheid in supermarktwereld

NIJMEGEN - Op zijn 15de begon Nijmegenaar Gerard Koppers als hulp op de zuivelafdeling in de supermarkt van de V&D in Nijmegen. Nu, vijftig dienstjaren later, zwaait hij op zijn 65ste af als medewerker van de COOP in de Molenstraat.

Zijn laatste werkdag is komende vrijdag. Aan het eind van die dag is er een feestje, maar hoe en wat: dat is nog een verrassing. In de winkel aan de Molenstraat is hij sinds 2000 hét gezicht van de winkel geweest. „Jonge collega's en oude klanten zijn voor me aan het aftellen; ze vinden het jammer dat ik wegga."

Oudste
Bij drie overnames door supermarktketens zijn Koppers' dienstjaren door blijven tellen, waardoor hij nu zijn 50-jarig jubileum kan vieren. In de COOP is hij veruit de oudste werknemer. „Alle collega's van mijn generatie zijn al weg of met pensioen en jongeren mogen hier maar tot hun 20ste werken."

Pensioen
Dat hij tot zijn pensioen in de supermarktwereld zou blijven werken, stond niet op zijn planning. „Ik wilde heel graag verpleegkunde studeren. Maar toen mijn diensttijd in het leger was afgelopen, kreeg ik een hartaanval. Destijds werd het dan afgeraden om verpleger te worden", zegt Koppers, terwijl hij aan een sigaret trekt. „Omdat het werk me prima beviel, ben ik nooit gaan studeren. In de supermarkt kreeg ik ook voldoening door het vele contact dat je met klanten had. Sommige klanten heb ik langere tijd geholpen met persoonlijke problemen."

Lees een uitgebreid interview in De Gelderlander, editie Nijmegen, van woensdag 10 augustus of in de e-paper