Volledig scherm
© Thinkstock

Cornielje trekt handen af van militair muziekfestijn Arnhem Tattoo

ARNHEM - Clemens Cornielje, commissaris van de Koning, trekt zich terug uit het comité van aanbeveling voor de taptoe in Arnhem. Het militaire muziekfestijn is uitgesteld nadat organisator Theo W. voor oplichting werd opgepakt. W. en zijn vrouw worden verdacht van een viertal oplichtingszaken.

Volgens de woordvoerder van Cornielje betekent de zitting in het comité van aanbeveling alleen dat de commissaris het idee voor een taptoe goed vond. Of de organisatie betrouwbaar is of het evenement financieel realistisch, daar houdt Cornielje zich niet mee bezig.

Vertrouwen
„Hij kijkt bij een aanbeveling alleen of hij het initiatief goed vindt en of het groter is dan een lokaal evenement. Daarnaast werken we op basis van vertrouwen. Wij zijn niet verantwoordelijk voor het gedrag van de organisator. Wel gaan we nadenken hoe we dit in de toekomst kunnen voorkomen”, aldus de woordvoerder.

Klaar mee
Eerder maakten een aantal bands al bekend geen vertrouwen in W. te hebben. Ook logistiek producent Peter Damen van Damen Agency gaf aan niet meer mee te werken aan de Arnhem Tattoo. Het evenement zou van 6 tot 9 juli rondom de Rijnhal moeten plaatsvinden. Volgens W. waren er al 7.000 kaarten verkocht.