Volledig scherm
Het Honigcomplex. © Gerard Verschooten

D66 organiseert stadsgesprek over toekomst Honigcomplex

NIJMEGEN - Wat is de toekomst van het oude Honigcomplex aan de Waal? Die vraag staat donderdagavond 22 september centraal tijdens een stadsgesprek in in de cultuurcoöperatie Brebl.

Het is een initiatief van de fractie van D66.

De oude Honig is een publiekstrekker van jewelste. De ambachtelijke bedrijfjes, de horeca en de vrijetijdsbedrijven hier liggen goed in de markt. Als het aan D66 krijgen veel van die bedrijfjes hier een permanente plek. Zeker een deel van het Honigcomplex zou hiervoor overeind moeten blijven en de geplande woningbouw zou dan geschrapt moeten worden.

Overeind houden
D66 wil daarom zicht krijgen op wat het behouden van de creatieve bedrijfjes in de Honig betekent voor die grondopbrengsten. Raadslid Pieter van Megen. „We moeten niet dromen van het overeind houden van de Honig en dan plots verrast worden door de kosten."

Scenario's
D66 wil dat wethouder Velthuis op korte termijn om de verschillende scenario's voor de Honig in kaart brengt. Van Megen: „Misschien is het verlies aan bouwgrond op te vangen door elders op het terrein wat meer met de woningen de hoogte in te gaan."