Volledig scherm
Max Walg in actie. © PR

Dansende verkeersagent keert terug op Vierdaagse (video)

NIJMEGEN De dansende verkeersagent Max Walg, tot een aantal jaren geleden één van de attracties van de Vierdaagse, keert eenmalig terug. Op de slotdag van de honderdste Vierdaagse, vrijdag 22 juli, zal hij op zijn oude stek op het kruispunt van Sint Annastraat en Groenestraat swingend het verkeer gaan regelen, vanuit een ton.

De comeback van de swingende agent is tot stand gekomen na een Facebookactie van EnieSee Nijmegen Fans. De reacties waren overweldigend en daarom hebben de politie en de gemeente Nijmegen toestemming gegeven voor een eenmalig optreden van Max Walg. Zelf wil hij ook graag en hij keert ervoor terug van zijn woonplaats in de Franse Ardeche. Walg is al jaren geleden gepensioneerd.

Zijn optreden duurt overigens maar een half uurtje.

Bekijk een video van het afscheid van Max Walg.

NIJMEGEN - De meeste Vierdaagselopers en toeschouwers kennen de swingende agent op de kruising tussen de Groenestraat en de St. Annastraat wel. De swingende Max Walg. Op eigen feestelijke wijze, witte helm en handschoenen, leidt Max Walg al sinds 1996 de laatste meters van de intocht in goede banen. Dit jaar voor het laatst, Walg gaat met vervroegd pensioen. Deze video is geschoten om zes uur op de laatste dag. Een eresaluut: polonaise...