Volledig scherm
© Erik van 't Hullenaar

Dar-medewerkers vegen 27 ton afval op

NIJMEGEN - Zestig medewerkers van de Nijmeegse reinigingsdienst Dar veegden vrijdagmiddag zo'n 27 ton afval op. Afval alléén al van de Via Gladiola, zoals de St. Annastraat heet tijdens de intocht van de Nijmeegse Vierdaagse. Ook stoelen en complete bankstellen die verweesd achterbleven, verdwenen in een van de zes kraakperswagens.

De grote schoonmaakactie begon vrijdagmiddag rond vijf uur. Een paar uur nadat de laatste loper over de finish kwam, lag de belangrijke toegangsweg naar Nijmegen er weer spic en span bij.

Schoon
Zaterdagochtend zijn de Dar-medewerkers al om vijf uur begonnen de Nijmeegse binnenstad schoon te maken, een uurtje eerder vanwege de wekelijkse zaterdagmarkt in de binnenstad. Zo'n tachtig Dar-medewerkers, verdeeld over vijf ploegen, zorgen dat het stadscentrum weer opgeruimd en schoon is.

Megaklus
Het is de jaarlijkse megaklus voor de reinigingsdienst: de Vierdaagsefeesten. Dar-medewerkers waren vanaf vorige week zaterdag elke ochtend al vanaf zes uur in touw om de restanten op te ruimen van het feest van de avond ervoor. Om tien uur lag de binnenstad erbij alsof er niets gebeurd is. In de Vierdaagseweek wordt gemiddeld in totaal 400 ton afval ingezameld.