Volledig scherm
© REUTERS

De JSF: een boel herrie of geruisloos overgevlogen? (video)

ARNHEM/ NIJMEGEN - Wie er niet op lette heeft ze waarschijnlijk niet gezien, de JSF én de begeleidende F-16 boven Arnhem en Nijmegen, vanmiddag Over de aantallen decibellen geluid die de twee Joint Striker Fighters dinsdagmiddag rond 15.00 uur boven Arnhem en Nijmegen produceerden, waren de meningen van inwoners verdeeld.

Van 'tyfusherrie' tot 'Is de JSF geruisloos overgevlogen?' Zelf horen hoe het rond 15.00 uur klonk in Nijmegen? Bekijk het filmpje (en luister vooral).

De JSF maakte dinsdag een kennismakingstour. Rond 16.30 uur waren de straaljagers weer terug in Leeuwarden, waar ze iets meer dan twee uur eerder opstegen voor een rondje Nederland. De straaljagers vlogen door het hele land, onder meer boven de Bourtange, Paleis het Loo en de Zaanse Schans.

De vlucht zou eigenlijk afgelopen donderdag zijn, maar werd destijds afgelast wegens laaghangende bewolking. De rondvlucht boven Nederland is volgens de Koninklijke Luchtmacht 'het eerste moment dat het grote publiek kan kennismaken met het nieuwe gevechtsvliegtuig'.

Lees hier wat twitteraars vonden van de vlucht over de twee Gelderse steden.

Volledig scherm
© Ministerie van Defensie
Video om 15:09 uur gemaakt door Annemarie Wiersma, staande op het dak van Dirkzwager, naast de schouwburg in Nijmegen.