Volledig scherm

De Oversteek wordt groter, maar blijft klein

LENT/ BEMMEL - Lachen om de grappen van Lebbis bij de Doornikse Natuurakkers, genieten van de klanken van zangeres Stephanie Struijk op de Oosterhoutsedijk en wegdromen bij de voordrachten schrijver en dichter Wout Waanders op de Zaligebrug in Lent. Het kan allemaal bij de achtste editie van Festival De Oversteek.

Zondag is de eerste dag beleeft in Lent en op eiland Veur- Lent. Met 21 locaties is het festival dit jaar groter dan ooit. Vorig jaar was het festival nog op vijftien plekken.

Klein en intiem
„Het is dan wel groter, we houden alle optredens zelf juist heel klein en intiem met nergens meer dan 50 man publiek. Je kunt bij wijze van spreken op schoot zitten bij de artiesten die je bezoekt. Juist in die kleinschaligheid en in die prachtige plekjes zit onze grote kracht”, vindt programmeur Marten de Paepe van De Oversteek.

Het festival speelt zich af op 21 locaties in Lent, op Veur-Lent en in Bemmel, verspreid over twee zondagen. Komende zondag zijn er voorstellingen op acht locaties ten westen van de Waalbrug, een week later staan de artiesten op veertien plekken oostelijk van deze brug. De Paepe. „Theatermaker Monique Hendriks speelt op een van de 'verborgen' Waalstrandjes, met een prachtig uitzicht op de historische binnenstad van Nijmegen. Ook zijn er doorlopende theatervoorstellingen van Impro Vi op het Waalstrandje bij de bunker, vlakbij de Oude Dijk.”

Landschap
De voorstellingen van de optredende artiesten zijn veelal aangepast op de locatie. Zo speelt jazzmuzikant Bram Stadhouders een geïmproviseerd stuk in Dijkhuis Gijs, gebaseerd op het omringende landschap.

Nieuw
Nieuw dit jaar is kunstproject Expeditie Noord. Zowel komende zondag als de week erna neemt een kunstenaar de bezoeker in wandelingen van een half uur mee over Veur-Lent.

De Oversteek, zondag 4 en zondag 11 september van 13.00 tot 17.30 uur. Meer informatie en kaarten: festivaldeoversteek.nl

Volledig scherm
Festival De Oversteek Nijmegen 2016. © DG
Volledig scherm
Een impressie van Festival De Oversteek. © Willem Melssen