Volledig scherm
Presentator Geert Willems van De Walk Show. foto Do Visser

De Walk Show: dagelijkse talkshow van De Gelderlander

NIJMEGEN - De Walk Show: dat is de naam van de talkshow die De Gelderlander in de Vierdaagseweek ten doop houdt op het podium van LUX aan de Mariënburg. Iedere dag, van zondag tot en met vrijdag, ontvangt presentator en Gelderlander-redacteur Geert Willems actuele gasten die een belangrijke rol spelen in de wandelmars of de Vierdaagsefeesten.

Diverse gasten zijn al vastgelegd, anderen worden pas op het laatste moment bekendgemaakt. Zo is al duidelijk dat burgemeester Hubert Bruls op dinsdagmiddag aanwezig zal zijn om onder meer over terreurdreiging en beveiliging te parten. Directeur Teddy Vrijmoet van de Vierdaagsefeesten heeft toegezegd voor zondag om haar highlights van het feest te belichten.

Columnisten
Iedere dag is een columnist van De Gelderlander aanwezig, die tegelijk medepresentator is. De rij wordt zondag geopend door stadsdichter Frouke Arns, die een gedicht heeft gemaakt ter gelegenheid van de honderdste Vierdaagse. Uiteraard gaat ze die ook voordragen. Later in de week staan Thomas Verbogt, Marcel Rözer, Willem Claassen, Babette Pul en Annemarie Haverkamp presentator Geert Willems ter zijde.

Muziek
Inmiddels heeft een rij muzikanten toegezegd langs te komen in De Walk Show. Paul de Graaf laat zondag nummers horen van zijn Vierdaagsealbum, countryzangeres Lea Kliphuis praat donderdag over haar nieuwe album en zingt er ook een track van, Ronnie Ruysdael presenteert zijn nieuwe Vierdaagselied.