Volledig scherm

Deel uitmaken van tekeningen tijdens Straattekenfestival

ARNHEM - Kinderen zweven op straat door het doel, klimmen in denkbeeldige Olympische ringen en staan naast een turnster op de evenwichtsbalk. De tekeningen van internationaal vermaarde straattekenaars zijn gewilde objecten, al voordat het World Street Painting Festival vandaag officieel om 10.00 uur werd geopend.

"Iedereen die dat wil kan zelf tekeningen maken", zegt organisator Marieke van Kessel. Verder kunnen mensen zich op het Kerkplein laten fotograferen in de 3D-tekeningen op het Bartokplein, Velperplein, Stationsplein, Willemsplein en voor Museum Arnhem. Die trokken de afgelopen dagen al veel bekijks.

Onderdeel van tekening
Bij Museum Arnhem werkte de Amerikaanse Tracy Lee Stum aan een turnster op een evenwichtsbalk. „Straks kunnen bezoekers naast haar op de evenwichtsbalk een sprong of koprol maken. Dat is het leuke van 3D. Mensen worden een onderdeel van de tekening.”

Op het Bartokplein waren de kinderen niet weg te slaan van de reusachtige Olympische ringen waar ze als het ware in kunnen kruipen. "Het lijkt net alsof wij echt in de ringen zitten", zei de 6-jarige Ieke toen ze het resultaat op de foto zag.

Volledig scherm
Volledig scherm
Foto's Rolf Hensel
Volledig scherm
Volledig scherm