Volledig scherm
© Thinkstock

Derde Arnhemmer (23) aangehouden voor overvallen en bedrijfsinbraak

ARNHEM - Een 23-jarige Arnhemmer is dinsdag aangehouden voor drie overvallen in Zevenaar, Arnhem en Rheden en een bedrijfsinbraak in Velp in 2014 en 2015. Eerder deze maand hield de politie al twee Arnhemmers van 35 jaar en 23 jaar als verdachten aan. 

De man wordt onder meer verdacht van betrokkenheid bij een overval op een bedrijf aan de Exa in Zevenaar in augustus 2014. Een medewerker werd toen geschopt en met een vuurwapen bedreigd. Daar werd onder andere een geldbedrag buitgemaakt.

Overval op 90-jarige
Een paar maanden later, oktober 2014, worden een 90-jarige vrouw en haar 70-jarige zoon overvallen in hun woning aan de Cruquiusweg in Arnhem. De twee raakten daarbij lichtgewond. Maart 2015 wordt er ingebroken bij een juwelier in Velp en wordt een groot aantal sieraden meegenomen.

Geld en auto
De laatste overval waarvan de 23-jarige Arnhemmer wordt verdacht, vindt vorig jaar oktober plaats. Een bewoner van de Schietbergseweg in Rheden wordt in zijn woning overvallen, bedreigd en mishandeld. De overvallers gingen er daarna met geld en zijn auto vandoor.

Tips
In het onderzoek naar de zaak ontdekte de politie dat er mogelijk verband was tussen de drie overvallen en de inbraak. De Arnhemmers kwamen dankzij tips na een uitzending van het programma Opsporing Verzocht in beeld. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.