Volledig scherm
Aankomst Ome Joop's Tour in bij Valkenhuizen © Marina Popova

Diepe buiging voor natgeregende deelnemers aan Ome Joop's Tour

ARNHEM - Natgeregend en vermoeid arriveerden woensdagmiddag 152 deelnemers aan de Arnhemse jeugdronde Ome Joop's Tour op sportpark Valkenhuizen. Ze werden opgewacht door honderden enthousiaste ouders en familieleden die de kinderen toejuichten toen ze drijfnat na een laatste zware klim de Beukenlaan op kwamen fietsen.

Tourdirecteur Marcel Legerstee en loco-burgemeester Gerrie Elfrink staken tijdens de huldiging niet onder stoelen of banken dat zij supertrots waren op de prestatie van de kinderen. „Jullie hebben een geweldige sportieve prestatie geleverd. Fietsen is leuk, maar soms niet. En dan moet je even doorbijten. En dat hebben jullie gedaan. Jullie krijgen de complimenten van de gemeente Arnhem”, aldus Elfrink.

Buiging
Ook Legerstee stak de loftrompet over 'de 152 kanjers'. „Wij maken een diepe buiging voor jullie.” De kinderen hebben tien dagen door Nederland gefietst. Ze trotseerden felle regenbuien en bedwongen tal van heuvels. „Het was heel zwaar. We moesten veel omhoog fietsen en hadden vaak wind tegen. Zelfs berg af moest ik hard trappen om vooruit te komen", zegt de 10-jarige Shanice Luis uit Arnhem.

Uitvallers
De kinderen legden dit jaar ook weer enkele flinke afstanden af. De langste rit was 83 kilometer. „Toch noteerden wij die dag weinig uitvallers”, aldus Legerstee. Hij kijkt terug op een geslaagde tour, die voor het eerst in de ochtenduren live was te volgen via de Facebookpagina van Ome Joop's Tour. „En dit jaar hebben wij ook voor het eerst drie keer zelf gekookt, om de kosten te drukken.”