Volledig scherm
De verhuizing van de pangasius (vis) uit Burgers' Zoo.

Dieren Burgers' Zoo verhuizen om bouw mangrove

ARNHEM - Burgers' Zoo in Arnhem verhuist deze week in totaal 240 vogels, vissen en schildpadden naar collega-dierenparken in heel Europa. Een groot deel van de huidige vogelafdeling verdwijnt om plaats te maken voor de bouw van een nieuwe overdekte hal met een bijzonder nagebootst ecosysteem: Burgers' Mangrove.

Volgens een strikt bouwschema start precies een week na de vogeltransporten namelijk de sloop van de bestaande dierverblijven op deze locatie.

Zeekoeien
Biologen van het Arnhemse dierenpark zijn maanden bezig geweest om voor alle vertrekkende dieren goede dierenparken te vinden verspreid over Europa: een complexe logistieke uitdaging. Burgers' Mangrove wordt de grootste overdekte mangrove ter wereld, waar zeekoeien, vlinders, krabben, vogels, vissen en reptielen in grote vrijheid leven.

Verhuizen
Ook na de uitgaande vogeltransporten blijft Burgers' Zoo over een omvangrijke vogelcollectie beschikken. Een deel van de huidige vogelafdeling blijft bestaan; straks zijn daar onder andere flamingo's, monniksgieren, tragopanen, neushoornvogels en incagaaien te bewonderen. Tenslotte verhuizen diverse vogelsoorten naar andere delen van het park waar zij in de verschillende overdekte hallen een plek krijgen. Naast Burgers' Mangrove zijn dat de al bestaande Bugers' Desert, Burgers' Ocean en Burgers' Bush.