Volledig scherm

Dit is de Vierdaagse van...

NIJMEGEN - Vier dagen, 50.000 wandelaars en miljoenen feestvierders. Maar ook achter de schermen zijn dagelijks honderden mensen bezig. Hoe beleven zijn 'hun' Vierdaagse?

Marion Stielstra uit Bemmel


,,Elke avond prik ik drie uur blaren van wandelaars, samen met andere leden van EHBO-vereniging Bemmel-Haalderen. In 12 jaar tijd heb ik honderden voeten onder handen genomen. We zijn met een leuke ploeg, het hele sfeertje spreekt me erg aan. Zelf heb ik dat ook ervaren: één keer liep ik mee, maar helaas ben ik op dag 3 uitgevallen. Inderdaad, door de blaren."

René van Os uit Almelo

Volledig scherm

,,Ik werk als verzorgende in een woonzorgcomplex in Almelo en heb me laten sponsoren om geld in te zamelen voor de aanschaf van een rolstoelbus. Dan kunnen de cliënten een dagje uit, dat verdienen ze. Ik heb voor de Vierdaagse veel getraind; wandelen is mijn grootste hobby. Het maakt je hoofd leeg, ik beschouw wandelen als het nieuwe mediteren."

Naomi Gledhill uit Engeland

Volledig scherm

,,Ik ben trots op mijn uniform. Dat moet er goed uitzien en mijn schoenen moeten glimmen. Met vijftig bobby's uit Londen en Sussex overnachten we in de kleedkamers van voetbalclub Orion. Daar kon ik gelukkig een strijkijzer lenen. Ze zorgen hier heel goed voor ons. 's Nachts om 2 uur krijgen we gebakken eieren met spek!"

Miss Mary Miracle

Volledig scherm

,,Mensen vermaken, daar doe ik het allemaal voor. Als dragqueen voel ik me echt thuis in Nijmegen en al helemaal op Roze Woensdag. Ik zie mezelf vooral als een levend kunstwerk, het is een soort theater. Ik krijg er een kick van als ik het podium betreed. Ook die verbazing bij het publiek vind ik mooi: is het een man of is het een vrouw?"

Volledig scherm
Miss Mary Miracle. © Theo Peeters
Volledig scherm
© beeldbewerking DG
Volledig scherm
Marion Stielstra. © Erik van 't Hullenaar
Volledig scherm
Naomi Gledhill. © Theo Peeters
Volledig scherm
René van Os. © Rikkert Harink