Volledig scherm
© DG

Dode bij ongeval op John Frostbrug in Arnhem

ARNHEM - Bij een ernstig ongeval met drie auto's op de John Frostbrug in Arnhem is woensdagmorgen rond 7.00 uur een vrouw om het leven gekomen. Ook zijn twee mannen gewond geraakt. Dat meldt de politie. De brug was daardoor tot even na 11.00 uur volledig afgesloten.

Een auto, bestuurd door een man, reed vanuit Arnhem-Noord de brug op en belandde door nog onbekende oorzaak op de andere rijbaan. De vrouw kwam uit tegengestelde richting en kon de auto niet meer ontwijken. Een frontale botsing volgde. De vrouw, van wie geen verdere personalia bekend zijn, overleed ter plaatse aan haar verwondingen. 

Derde auto
Een derde auto botste vervolgens op de twee auto's. De bestuurder van die auto, een man, is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Aanhouding
De bestuurder van de auto die vanuit Arnhem-Noord kwam is ook naar het ziekenhuis gebracht. Bovendien is hij aangehouden, meldt de politie. Er is een bloedproef afgenomen om te kijken of er alcohol in het spel is.

Afsluiting
Als gevolg van het ongeval was de brug urenlang (tot na 11.00 uur) in beide richtingen gesloten, aldus de politie. Er is forensisch onderzoek gedaan, daarna werd de plaats van het ongeval opgeruimd en het wegdek schoongemaakt. Verkeer is omgeleid over de Nelson Mandelabrug.

Volledig scherm
© Jean-Marc Regelink/Persbureau Heitink
Volledig scherm
© DG