Volledig scherm
© DG

Doet u mee aan de Bruggenloop Nijmegen? Dit moet u weten!

NIJMEGEN - Zo'n 1.300 hardlopers gaan woensdagavond van start tijdens de elfde editie van de Bruggenloop Nijmegen. Net als vorig jaar is er veel animo voor de hardlooptocht over de Nijmeegse bruggen: de tocht is 'uitverkocht'. Gaat u van start of komt u kijken? Dit moet u weten.

Start
De start is om 19.00 uur op de Waalkade. Eerst vertrekken de hardlopers die de 10 kilometer lange route lopen. Om 19.15 uur is het de beurt aan de deelnemers van de 6,9 kilometer lange route. De organisatie laat weten dat er verschillende startvakken zijn – verschillende loopsnelheden, gesorteerd op kleur – zodat 'je minder vaak in hoeft te halen of ingehaald moet worden. Wel zo prettig voor u en de andere deelnemers'.

De warming-up start om 18.40 uur. Er is geen omkleedgelegenheid voor de deelnemers, maar er is wel een bewaakte kledinginname op het start- en finishterrein op de kade.

Parcours - 10 kilometer
Met de oplevering van het nieuwe stadseiland in Nijmegen heeft de Bruggenloop Nijmegen twee extra bruggen opgenomen in het parcours. De route van 10 kilometer over de Spiegelwaal naar het nieuwe stadseiland Veur-Lent voert voortaan over de nieuwe Zaligebrug en de Lentloper. Bij station Lent (na 3,6 kilometer) en op de Lentse Warande (na 7,1 kilometer) is een drankpost.

Parcours - 6,9 kilometer
Bij deelnemers aan de 6,9 kilometer zijn zoals elk jaar de Snelbinder (wiebelende brug) en de Waalbrug het hoogtepunt. Bij station Lent (na 3,6 kilometer) is een drankpost.

Records
Met een chip die aan de schoenen bevestigd moet worden, kunnen deelnemers hun looptijden registreren. Daarmee wordt ook een persoonlijke finishfoto en finishvideo gemaakt. De gelopen tijden zijn na afloop HIER terug te vinden. Gaat u voor een recordtijd? Dan zijn dit te kloppen recordhouders:

6,9 kilometer mannen: Jesper van der Wielen, 19.44 minuten (in 2012) 6,9 kilometer vrouwen: Heleen Plaatzer, 23.40 minuten (in 2010) 10 kilometer mannen: Jorrit Cleij, 32.51 minuten (in 2015) 10 kilometer vrouwen: Karin Wijlaars, 39.21 minuten (eveneens in 2015)

Doet u het liever wat rustiger aan? Zorg dan dat u binnen 90 minuten binnen bent, want dat is de tijdslimiet van de Bruggenloop Nijmegen.

Bereikbaarheid
De organisatie adviseert deelnemers en toeschouwers met het openbaar vervoer te komen. Treinreizigers kunnen uitstappen op Centraal Station. Vanaf daar is het start- en finishterrein ongeveer 20 minuten lopen. Fietsers kunnen hun fiets kwijt in de fietsstallingen aan de Waalkade en de Lindenberghaven.

Wie met de auto komt, wordt geadviseerd richting Nijmegen centrum te rijden en Waalkade aan te houden. De dichtstbijzijnde parkeergarages zijn Kelfkensbos, Eiermarkt en Mariënburg.

Lees HIER meer over de Bruggenloop Nijmegen.