Volledig scherm
Arnhemse dominobouwers zijn geconcentreerd aan het werk. © Rolf Hensel

Dominobouwers gaan voor nieuw record in Arnhem

ARNHEM - Acht dominobouwers van het Dutch Domino Team hopen komende zaterdag een nieuw record te vestigen. Vorig jaar sneuvelden in de Arnhemse sporthal Kermisland 103.983 dominostenen, een Nederlands amateurrecord dat tot op de dag van vandaag op hun naam staat.   

Daar hopen ze nu overheen te gaan.

„Het klinkt tegenstrijdig, erkent Wim van Otterdijk (29) van het team. „Maar de grootste kick is als alle 120.000 stenen omvallen. Eén jaar aan werk en voorbereidingen binnen een kwartier volledig weggevaagd." 

Kunst
De acht leden van het dominocollectief zijn sinds vrijdag druk in de weer met de opbouw. „Het is de zesde keer dat we dit doen. Ieder jaar willen we groter, spannender." Het thema is dit jaar kunst in de meest brede zin des woords. Een blanco kleurplaat, die kleur krijgt op het moment dat de stenen vallen, staat al paraat voor zaterdag. Een kunstwerk van Maurits Escher, wereldberoemd vanwege zijn werken die bol staan van het gezichtsbedrog, is in aanbouw.

Concentratie
Geconcentreerd zijn de dominobouwers, allen jonger dan dertig, van negen tot vijf in de weer. Topsport? „Deels wel, ja", vindt Van Otterdijk. „Je moet natuurlijk geen trillende handen hebben. Concentratie, omgaan met tegenslag. Dat is belangrijk. Maar tegelijkertijd kom ik ook heerlijk tot rust, het is een creatief proces." 

De recordpoging begint zaterdag om 12.30 uur, de hal opent om 11.00 uur. De entree is 5 euro.