Volledig scherm
HoutBrox in Doetinchem. © DG

Doorstart voor elf winkels failliet HoutBrox

DOETINCHEM/ VEENENDAAL - Winkelbedrijf Van Uffelen uit Delft wil verder met elf van de twaalf vestigingen van de failliete damesmodeketen HoutBrox die het onlangs heeft overgenomen. Alleen met de verhuurder van het winkelpand in Hoofddorp is geen overeenstemming bereikt, meldde Van Uffelen woensdag.

In het verspreidingsgebied van De Gelderlander staan drie HoutBrox-winkels: in Doetinchem, Veenendaal en Nijmegen.

Failliet
HoutBrox en zusterbedrijf Duthler – met wortels in het Achterhoekse Varsseveld – werden in april failliet verklaard, samen met moederbedrijf Brova. Kort daarna nam het Limburgse familiebedrijf Berden Mode & Wonen samen met het Belgische Shopinvest de failliete boedel over.

Purdey
Berden bleek evenwel vooral geïnteresseerd in de twintig filialen van Purdey, dat eveneens tot het Brova-concern behoorde. Van slechts drie van de ruim twintig winkels van HoutBrox en Duthler was zeker dat ze open zouden blijven.

Doorverkcoht
Twaalf filialen van HoutBrox, met in totaal een kleine honderd werknemers, werden eind vorige maand doorverkocht aan Van Uffelen. Elf daarvan gaan nu verder onder de naam van de nieuwe eigenaar, die zelf zestien winkels heeft in Noord- en Zuid-Holland en Gelderland.

'Goede kansen'
„Ik zie goede kansen voor de winkels”, zei directeur Pieter Cox van Van Uffelen woensdag. „Onze formules passen naadloos op elkaar.” De naamswijziging van de betreffende vestigingen wordt in de loop van augustus doorgevoerd.