Volledig scherm
foto: Erik van 't Hullenaar

Dorpensingel Lent splijt raad en wethouder

NIJMEGEN - Het pleidooi van een meerderheid van de Nijmeegse partijen voor de aanleg van de Dorpensingel Oost boven Lent is volstrekt kansloos. Dat heeft wethouder Harriët Tiemens gisteravond in een debat over de verkeersstructuur in de Waalsprong bij herhaling betoogd.

Volgens Tiemens blijkt telkens bij elk overleg dat de gemeente Lingewaard en de provincie geen trek hebben in die verbinding van de A325 naar Bemmel. De aanleg is een kostbare operatie, bijna 9 miljoen euro. Ondanks reserveringen van Nijmegen ontbreken nog miljoenen.

Zinloos
De oproep van enkele partijen om vaker en met kracht bij de provincie aan de bel te trekken voor een bijdrage is zinloos, meent Tiemens. „Ik heb gedeputeerde Bieze vandaag nog gesproken. Haar antwoord: 'hoe vaak moet ik nog nee zeggen voordat Nijmegen begrijpt dat er geen geld komt'. De provincie is niet voor meer asfalt."

Verkeersluw
Volgens Tiemens zorgt de keus voor de 'Ressensestraat-variant' zoals Lingewaard wil (inzetten op de Ressensestraat en de busbaan bij de Hoeksehofstraat) ervoor dat de Vossenpelssestraat heel snel verkeersluw kan worden. „Dat stopt het sluipverkeer in Lent."