Volledig scherm
De ovatonde tussen Nijmegen en Ressen. Rechts het transferium waar forensen van de auto kunnen overstappen op de pendelbus naar de stad. Foto: Erik van 't Hullenaar

Dorpensingel Lent weer op de politieke agenda

NIJMEGEN - Trek de Dorpensingel Oost van A325 en ovatonde eindelijk door, als verbinding naar Bemmel. Dat eist D66 in Nijmegen vanavond bij het raadsoverleg in het stadhuis van GroenLinks-wethouder Harriët Tiemens van Verkeer.

Deze route is de Lentenaren al in 2011 beloofd door de Nijmeegse raad. Het doortrekken van de Dorpensingel moet het sluipverkeer door Lentse wijken tegengaan. D66 haalde de afgelopen weken in Lent 500 steunbetuigingen op voor de aanleg van de Dorpensingel.

Eis
De afgelopen maanden eiste al een groot aantal Lentse bewonersgroepen, onderwijsinstellingen en ondernemers de aanleg van de Dorpensingel. De Dorpsvereniging Ressen heeft dat begin van de week ook nog eens gedaan.

Te duur
Wethouder Tiemens houdt de boot echter af. Gisteren koos ze samen met de Lingewaardse verkeerswethouder voor het schrappen van het Dorpensingelplan. Ze vindt de singel te duur en wil geen extra asfalt. Ze kiest daarom voor de inzet van bestaande Ressensestraat als doorgaande route van en naar Bemmel en ze wil de busbaan bij Ressen openstellen voor auto's.

Lees een uitgebreid verhaal in De Gelderlander, edities Nijmegen en Betuwe, van woensdag 6 juli of in onze online krant