Volledig scherm
foto: Erik van 't Hullenaar

Dorpensingel-Oost toch weer bespreekbaar

LINGEWAARD/NIJMEGEN - De aanleg van Dorpensingel-Oost bij Ressen die sluipverkeer door Lent kan voorkomen, is voor de gemeenteraad van Lingewaard toch geen gepasseerd station. De voor- en nadelen van die Dorpensingel worden de komende maanden nog eens op een rijtje worden gezet op verzoek van de Lingewaardse gemeenteraad.

Dat laatste is verrassend. De Lingewaardse wethouder Theo Peren van Verkeer liet twee weken geleden nog weten dat hij 'helemaal niets meer ziet in die Dorpensingel'. Hij koos samen met de Nijmeegse wethouder van Verkeer, Harriët Tiemens, voor een 'doorgaande verkeersroute voor Bemmels verkeer via het dorp Ressen'.

Bussluizen
Bestaande bussluizen daar zouden ook voor autoverkeer opengezet kunnen worden. De Dorpsraad Ressen is daar weer fel op tegen en Lentse bewonersgroepen geloven niet dat de oude en nieuwe wijken van Lent met die Ressense verkeersvariant echt gevrijwaard blijven van sluipverkeer. 

Verkeersoplossing
Ook de meerderheid van Nijmeegse gemeenteraad ziet niets in die Ressense verkeersoplossing. De meerderheid wil per sé die Dorpensingel Oost, zoals de Nijmeegse politiek ook al in 2011 beloofd heeft.