Volledig scherm
De John Frostbrug in Arnhem in het avondlicht.

Drempels en verbod moeten racen op Rijnkade voorkomen

ARNHEM - Arnhem bindt de strijd aan met 'coureurs' die Rijnkade als racebaan zien. Op de kade worden nieuwe drempels gelegd om de snelheid te remmen. Ook studeert de gemeente op een inrijverbod voor auto's die er niets te zoeken hebben.

Op de kade wordt vaak met hoge snelheden gereden. Zeker met mooi weer hangen er veel jongeren rond bij de rivier. Ze rijden vaak hard met auto's, scooters, motoren en quads over de lage kade.

Stadsstrand
Tussen het stadsstrand van Rose's Lounge en de Nelson Mandelabrug worden twee of drie nieuwe drempels gelegd. De drempels die er al liggen – tussen de Mandelabrug en de woonboten – worden aangepast.

Rotonde
Aan het einde van de kade ligt een kleine rotonde waar bussen en grote voertuigen kunnen keren. In die rotonde komt ook een drempel. De rotonde is populair om hard rondjes op te rijden, zo blijkt.

Borden
Ook bekijkt de gemeente of het juridisch mogelijk is de de Rijnkade af te sluiten voor voertuigen die daar niets te zoeken hebben. Borden moeten aangeven dat alleen bestemmigngverkeer over de kade mag rijden.

Heterdaad
De politie en gemeentelijke handhavers (boa's) hebben vaak het probleem dat ze hard rijdende auto's nooit op heterdaad betrappen. Een verbod voor niet-bestemmingsverkeer geeft ze de mogelijkheid auto's weg te sturen die niets op de kade te zoeken hebben.