Volledig scherm
© Eldridge Pentury

Dronken jongen (15) botst met scooter op politiewagen in Arnhem

ARNHEM - Een 15-jarige jongen uit Arnhem is vrijdagochtend opgepakt omdat hij dronken op een scooter door Arnhem scheurde. Dat meldt de politie vrijdag. De jongen kon worden opgepakt toen hij bij een achtervolging op een politieauto botste. De 15-jarige raakte niet gewond bij het ongeluk.

Agenten van het Openbare Orde Team zagen de scooterrijder in de nacht van donderdag op vrijdag rond 02.10 uur al met een noodgang en slingerend door de binnenstad rijden. Omdat de dienders op dat moment te voet waren, lukte het niet direct om de jongen staande te houden.

Niet stoppen
Daarom werden enkele collega's, die in een auto zaten, ingeseind. Zij kwamen de scooterrijder op de Rijnstraat tegen. Ondanks meerdere stoptekens, weigerde de 15-jarige te stoppen. Toen de jongen een park in dook, besloten de achtervolgende agenten naar de Steenstraat te rijden. Het vermoeden dat de jongen daar zou opduiken, bleek juist.

Flinke slok op 
Ook op de Steenstraat weigerde de jongen te stoppen. Om de politieauto kon hij echter niet heen. De 15-jarige botste met zijn scooter tegen het voertuig en kwam ten val. Daarop is hij opgepakt. Op het bureau duidelijk dat je jongen een flinke slok op had. Een blaastest wees uit dat hij drie keer meer had gedronken dan is toegestaan voor een beginnend bestuurder.

Jong
De 15-jarige is nog te jong om een scooter te mogen besturen. Hem wordt daarom ook het rijden zonder geldig rijbewijs ten laste gelegd.