Volledig scherm
Emmerik. © Raimond Spekking/Wikimedia Commons

Drukke weg langs Emmerik maanden dicht voor werk aan viaduct

EMMERIK - De doorgaande provinciale weg B220 (Klever Strasse) langs het Duitse Emmerik gaat in augustus 3 maanden op slot voor werkzaamheden aan het viaduct over de Eltener Strasse (L8). Dat meldt de Duitse krant Rheinische Post.

De weg wordt dagelijks gebruikt door duizenden Nederlandse weggebruikers die van 's-Heerenberg langs Emmerik en Kleef richting Nijmegen (en vice versa) rijden.

Werkzaamheden
De werkzaamheden starten 22 augustus. Daarbij wordt onder meer het rubber, dat om lagers van het viaduct heen zit, vervangen. Vorig jaar is al eens geprobeerd het 1.000 ton zware viaduct iets op te tillen voor dat werk, terwijl verkeer over de weg kon blijven rijden. Dat bleek niet te werken.

Volgens projectleider Klaus Münster moet het wegdek 50 centimeter verhoogd worden om bij de rubbers te komen. "En dat kan helaas niet met doorgaand verkeer. Daarom moeten we de weg volledig dicht", vertelt hij aan de Rheinische Post

Omleiding
Weggebruikers krijgen te maken met een flinke omleiding. Zij worden vanaf Kleef net na de Rijnbrug de L8 (aan de rechterzijde) opgestuurd en moeten om de stad heenrijden, het spoor over en via de Weseler Strasse de B220 weer op.

Zorgen
De omleiding gaat voor flink wat meer verkeer zorgen in de stad zelf. Volgens Ulricht Runge, verantwoordelijk voor de openbare orde en veiligheid, rijden er gemiddeld 15.000 tot 17.000 voertuigen over de weg. Om de doorstroom op gang te houden, geldt er voor de hele omleiding een stopverbod.

Klik HIER voor een kaart van de omleiding.