Volledig scherm
© Gerard Verschooten

Drukte op Radboud Sportcentrum voor inschrijven introductie

NIJMEGEN - Het is zondagmiddag ontzettend druk geweest op het Radboud Sportcentrum in Nijmegen. Zo'n 3.000 kersverse studenten hebben zich daar aangemeld voor de jaarlijkse introductie van de Radboud Universiteit. De studenten  konden zich tot 18.00 uur inschrijven voor de jaarlijkse intro, die vandaag begint en tot en met volgende week zondag duurt.

Studenten die nog niet konden komen, hebben tot woensdagochtend de tijd om zich aan te melden. 

Nieuwe locatie
Het is voor het eerst dat de deelnemers zich moesten aanmelden in het sportcentrum. Eerdere jaren gebeurde dat aanmelden op de eerste dag in de Refter. „Bij het sportcentrum is meer ruimte, dus het is makkelijker om het inschrijven daar te doen. Het is erg rap gegaan. De meeste studenten hadden zich van tevoren al ingeschreven en moesten alleen een bandje halen. Het aantal deelnemers aan de intro komt op 3.146 introlopers", aldus Rob Vaessen, hoofd van de introductie.

Record
Het recordjaar voor de aftrapweek was 2013. Toen schreven 3.332 studenten zich in. „Er zit weer een stijgende lijn in. We hebben meer introlopers dan vorig jaar, toen er 2.871 studenten meededen", aldus Vaessen.

Verwachtingen
Veel studenten wisten vanmiddag nog niet zo goed wat ze moeten verwachten van de introductie. „Ik heb echt geen idee. Al denk ik wel dat er een hoop bier gedronken gaat worden en er zeker veel mooie feestjes zijn”, zegt Jesse Bekema (18), die internationale bedrijfskunde gaat studeren.

Volledig scherm
Drukte bij het sportcentrum. foto DG