Volledig scherm
-

Duel PSV verboden: 'Engelse fans treft geen blaam'

ARNHEM - De Engelse fans treft geen blaam als het gaat om het verbieden van de wedstrijd van PSV. Dat zegt Arndt Stroink,veiligheidsadviseur van de Arnhemse burgemeester die het duel vrijdagmiddag verbood.

Begin juli werd ook al PSV - Queens Park Rangers in Driel verboden uit vrees voor rellen. Maar ditmaal treft de Engelse fans, die in Europa een slechte reputatie hebben, geen blaam, aldus Stroink. „Het is sneu voor de Engelsen", zegt hij.

Vuist
Enkele tientallen supporters van PSV zijn ervoor verantwoordelijk dat hun club niet mag voetballen tegen West Bromwich Albion. Signalen dat zij op de vuist wilden met Vitesse-aanhangers hebben geleid tot het wedstrijdverbod.

Alert
Dat moet voorkomen dat Eindhovense supporters naar Arnhem afreizen om amok te maken in de binnenstad. De autoriteiten houden er rekening mee dat de harde kern alsnog komt. „We zijn daar extra alert op", aldus Stroink. „In de stad en in GelreDome."

Alternatief
De wedstrijd Vitesse-FC Porto, zaterdagmiddag om 15.30 uur, gaat wél door. Er komt geen alternatief van Fox Sports voor de verboden wedstrijd.