Volledig scherm
Peter Hyballa zou wel eens de nieuwe trainer kunnen worden van NEC. © Pro Shots

Duitser Hyballa in beeld als trainer NEC

Peter Hyballa is nadrukkelijk in beeld als de nieuwe hoofdtrainer van NEC. De coach uit het Duitse Bocholt is al in gesprek met de Nijmeegse eredivisionist. Hij verlaat deze zomer de Bundesligaclub Bayer Leverkusen.

Hyballa (40), kind van Nederlandse moeder en Duitse vader, is samen met Fred Grim, nu bondscoach van Jong Oranje, hoofdgegadigde om de positie bij NEC over te nemen van Ernest Faber. De Brabander vertrekt na deze competitie naar FC Groningen. Hyballa geldt in Duitsland als een gerenommeerd opleidingstrainer. Hij heeft onder andere de juniorenploeg van Borussia Dortmund onder zijn hoede gehad.

NEC doet geen mededelingen over de trainerspost. De clubleiding wil desgevraagd alleen bevestigen ‘in de afrondende fase’ te zijn. Eerder werd al bekend dat Grim (50) hoog op de lijst van de Nijmeegse club staat.

Hyballa spreekt, vanwege zijn moeder, perfect Nederlands. Maar hij is hier een grote onbekende. Opgegroeid als coach in Bocholt heeft hij intussen echter een scala aan clubs gediend. In 1998 werd hij als jeugdtrainer aangetrokken door Preussen Münster. Daarna was hij actief bij Arminia Bielefeld, Ramblers Windhoek in Namibië en VfL Wolfsburg. Na de jeugd van Dortmund volgde het hoofdtrainerschap bij Rot Weiss Essen en daarna Alemannia Aachen.

Hyballa wordt niet alleen hoog aangeschreven in Duitsland vanwege zijn voetbalfilosofie, hij heeft ook meerdere (goed verkochte) voetbalboeken op zijn naam staan.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.