Volledig scherm
© DG

Duizenden fans gaan uit hun dak voor Justin Bieber in GelreDome (foto's en video's)

ARNHEM - Een bomvol GelreDome in Arnhem ging zaterdagavond uit zijn dak, toen zanger Justin Bieber optrad in het GelreDome in Arnhem. Onder enorm gegil van het publiek begon hij daar aan de eerste van de twee concerten van zijn Purpose World Tour die de superster daar dit weekend geeft. 

Om 19.00 uur is daar het voorprogramma gestart van de band Mic Lowry en The Knocks. Ruim een uur later betrad Bieber zelf het podium waar hij tot even voor 22.30 uur een show weggaf. 

Playback
Bieber playbackte veel tijdens de show, maar verhulde dat niet. Twee meisjes die fan zijn van Bieber lieten in de pauze weten dat hij dat doet omdat hij ook veel danst. De twee vonden de akoestische nummers, Cold Water en Love Yourself, het mooist gezongen tot nu toe. Zwaren jaloers op de vier meisjes uit het publiek die mee mogen dansen. Onder hen was onder meer de 10-jarige Ninthe van den Berg uit Wijchen. 

Chaos
Bij het GelreDome ontstond zaterdagochtend al flinke chaos door de massale toestroom van Bieberfans, ook wel Beliebers genoemd. Rond half elf stormden vijfhonderd fans van popster Justin Bieber van de plek waar ze al uren stonden naar het terrein van de Golden Circle, dat op dat moment nog gesloten was. In die Golden Circle staan fans die een kaartje hebben dichtbij het podium en kunnen ze hun ster recht in de ogen kijken.

Troep
Rond 16.00 uur mochten de eerste fans naar binnen, het terrein voor het GelreDome was al aan het eind van de ochtend open. Door de enorme rijen met wachtenden voor de deuren die daar stonden, is op de grond voor het GelreDome veel troep ontstaan. Rond 19.00 uur waren de meeste fans binnen. 

Bekijk hieronder foto's en daaronder een video van het concert. Andere video's zijn bovenaan dit artikel te bekijken.